Rustige jaarwisseling in de gemeente Tynaarlo

In de gemeente Tynaarlo wordt teruggekeken op een rustig verlopen jaarwisseling. Dat is het beeld vanuit de gemeente en de hulpdiensten.

Complimenten voor de carbidschieters

Burgemeester Marcel Thijsen is vooral trots op hoe het carbidschieten verlopen is. “Er lagen duidelijke afspraken en de schutters hielden zich daar ook aan. Mijn complimenten! Het is heel fijn dat we hierdoor -ondanks alle maatregelen- ruimte kunnen geven aan het carbidschieten. Dat het dit jaar wederom zo goed ging geeft mij vertrouwen en zorgt ervoor dat ik me graag inzet voor het behoud van deze mooie traditie.”

Schade door vernielingen

Tijdens Oud & Nieuw werd in het dorp Tynaarlo een vreugdevuur opgeruimd met hulp van de brandweer. Verder zijn er een aantal prullenbakken en verkeersborden gesneuveld. In totaal heeft de gemeente hierdoor een kostenpost van zo’n € 2.500,-. Daarnaast zijn er in Eelde-Paterswolde enkele bushokjes vernield. Wat de kosten hiervan zijn is onbekend, omdat deze geen gemeentelijk eigendom zijn.

Hoewel er de afgelopen jaren steeds minder vernield wordt tijdens de jaarwisselingen in de gemeente, herhaalt Thijsen nog maar eens dat iedere euro schade er één teveel is. “Dingen vernielen is zo ongelofelijk zinloos, doe dat toch niet. Je zadelt een ander op met een hoop gedoe en vaak hoge kosten. En verniel je iets in de openbare ruimte? Weet dan dat de gemeente, en daarmee dus eigenlijk alle inwoners, de reparatie of vervanging moeten betalen. Daarnaast moet je er serieus rekening mee houden, dat àls we er achter komen wie schade veroorzaakt, ook de rekening bij diegene of de ouders neerleggen.”