Peter Koekoek nieuwe griffier gemeente Tynaarlo


Op dinsdagavond 19 juni heeft de gemeenteraad Peter Koekoek benoemd als griffier. Hij begint op maandag 9 juli.

De heer Koekoek (30) is nu nog adviseur politiek-bestuurlijke besluitvorming en bestuurlijke vernieuwing bij adviesbureau BMC. In die functie heeft hij onder andere gewerkt voor gemeente Gooise Meren, gemeente Tilburg en provincie Noord-Holland. Daarnaast is hij fractievoorzitter van het CDA in Hoogeveen. In Tynaarlo volgt hij Jan de Jong op die dit voorjaar beoogd griffier en kwartiermaker werd in de nieuwe gemeente Westerkwartier.

Koekoek kijkt er naar uit om in Tynaarlo aan de slag te gaan. “Ik ben overtuigd van het belang van de gemeenteraad, als die raad tenminste een echte volksvertegenwoordiging wil zijn. Dat betekent dat het in die raad niet gaat over politieke spelletjes en regeltjes, maar over de terechte zorgen en goede ideeën van inwoners. Ik wil graag samen met de raad en burgemeester aan het werk om dit in Tynaarlo goed te organiseren,” aldus Koekoek.

De griffier is eindverantwoordelijk voor de organisatie rondom de gemeenteraad. Hij is aanwezig bij de raadsvergaderingen, ondertekent samen met de voorzitter de stukken die van de raad uitgaan en stuurt de griffie aan. De griffie ondersteunt en adviseert de gemeenteraad.