Afwijkende openingstijden

Donderdag 26 mei (Hemelvaartsdag) zijn het gemeentehuis en de milieustraat gesloten. Vrijdag 27 mei is het gemeentehuis gesloten. Jeugdhulp is vrijdag 27 mei voor spoedvragen telefonisch bereikbaar van 8.30 - 17.00 uur. De milieustraat is dan geopend. Maandag 6 juni (2e Pinksterdag) is het gemeentehuis gesloten.

Paspoort of rijbewijs nodig? Maak op tijd een afspraak

Het is op het moment erg druk bij de balies burgerzaken. Dat heeft te maken met het inschrijven van vluchtelingen uit Oekraïne in de BRP en de grote vraag naar identiteitsbewijzen nu de coronamaatregelen zijn opgeheven.

Dit betekent dat het momenteel minimaal vier weken duurt voordat u een afspraak op het gemeentehuis heeft voor de aanvraag van een paspoort, ID-kaart of rijbewijs.

Wilt u deze zomervakantie op reis en heeft u een paspoort of ID-kaart nodig? Maak dan op tijd een afspraak. Is uw document nog geldig? U kunt nu al een afspraak plannen voor over een aantal weken.

Een afspraak maken kan eenvoudig via de button onderaan deze pagina of telefonisch via 0592 – 266 662.

Wat kunt u online regelen?

Een aantal zaken kan tegenwoordig online geregeld worden, u hoeft daarvoor dus niet meer langs te komen op het gemeentehuis. Dat is gemakkelijk én het scheelt wachttijd. Het gaat dan om het aanvragen van een verklaring omtrent het gedrag, het aanvragen van een uittreksel, het laten registreren van de vermissing van uw reisdocument of rijbewijs en het doorgeven van een verhuizing, geboorte of overlijden. U kunt dit regelen op de website.

Vernieuwen rijbewijs kan online

Wist u dat u voor het vernieuwen van uw rijbewijs niet meer naar het gemeentehuis hoeft te komen? U regelt dit online via de RDW. Het rijbewijs ligt vervolgens al na 2 dagen voor u klaar op het gemeentehuis. U kunt uw vernieuwde rijbewijs afhalen zonder afspraak. Meer informatie vindt u op www.rdw.nl/digitaalaanvragenrijbewijs.