Opleiding Drentse energiecoach voor inwoners


Deze maand gaat de opleiding tot ‘Drentse Energiecoach’ van start. Alle inwoners uit Drenthe kunnen de opleiding volgen, om na afronding op vrijwillige basis maandelijks voorlichting te geven bij mensen thuis.

De opleiding is een initiatief van Natuur en Milieufederatie Drenthe in samenwerking met het Drents Energieloket en wordt gefinancierd door de Provincie Drenthe. De gemeente Tynaarlo is één van de partners van het Drents Energieloket.

Iets voor u?

Bent u een gemotiveerde inwoner en heeft u affiniteit met energiebesparing in en rond de woning? Vindt u het leuk om in uw eigen buurt te werken aan het vergroten van de bewustwording van energieverbruik? En bij mensen thuis aan de keukentafel voorlichting en informatie te geven over bespaarmogelijkheden en duurzame energieopwekking? Doe dan mee!

Informatie en contact

De opleiding wordt dit jaar vier keer gegeven, in het Provinciehuis in Assen. De eerste cursus, die deze maand van start gaat, is al vol. De tweede cursus start op 20 mei. Daarna volgt er nog één in september en één in november. De opleiding bestaat uit vijf maandagavonden van 19.00 tot 22.00 uur (vijf weken achter elkaar). Er is per cursus plaats voor tien deelnemers. Er is veel belangstelling voor de opleiding en het aantal deelnemersplaatsen is beperkt dus geef je snel op! Klik hier voor meer informatie en om je aan te melden.

Neem voor vragen contact op met Xandra van Zon van de Natuur en Milieufederatie Drenthe. Dat kan telefonisch via 0592 – 31 11 50 of per mail via x.van.zon@nmfdrenthe.nl.