Op naar een hartveilig Tynaarlo

Een hartstilstand kan iedereen overkomen. Tijdens het sporten, tijdens het boodschappen doen of gewoon thuis op de bank.

Na een hartstilstand zijn de eerste zes minuten cruciaal. Dat is de tijd om uit een kritieke situatie te komen. Succesvol reanimeren na een hartstilstand vraagt om een netwerk van gekwalificeerde burgerhulpverleners en automatische externe defibrillatoren (AED’s).

Meld u aan als burgerhulpverlener

Kunt u reanimeren en heeft u een erkende reanimatietraining gevolgd? Meld u dan aan als burgerhulpverlener. Dat kan op www.hartslagnu.nl.

Wanneer duidelijk is dat iemand (mogelijk) door een hartstilstand is getroffen, worden de burgerhulpverleners die zich binnen een straal van 750 meter van het slachtoffer bevinden automatisch gealarmeerd. Als vrijwilliger ontvangt u een bericht op uw telefoon, per app of sms. U wordt gevraagd rechtstreeks naar het slachtoffer te gaan of eerst een openbare AED op te halen en dan ter plaatse te gaan.

Iedereen die kan reanimeren, kan zich als burgerhulpverlener aanmelden. Jong en oud. Hoe meer mensen bij het netwerk zijn aangesloten, hoe beter.

Meld ook uw AED aan

Veel bedrijven, instellingen, verenigingen en particulieren zijn in het bezit van een AED. Hangt uw AED op een vaste openbare plaats of bent u bereid dit te doen? Registreer dan uw AED op www.hartslagnu.nl.