Nieuwe website gemeente Tynaarlo


De gemeente Tynaarlo heeft woensdag 4 april haar nieuwe website gelanceerd.

Hij is gebruiksvriendelijker en overzichtelijker dan de ‘oude’. Zo zijn de meest gevraagde informatie en producten het snelste te vinden. Zoals het aanvragen van een paspoort of een vergunning of het doen van een melding over losliggende tegels.

Burgemeester opent nieuwe website gemeente Tynaarlo

De nieuwe website heeft ook een betere zoekfunctie en is te gebruiken op alle mobiele apparaten. “Heel belangrijk in een tijd waarin bijna iedereen digitaal én mobiel is,” zegt burgemeester Marcel Thijsen. “De website is ons belangrijkste voorlichtingsmiddel, maar vooral ook een platform waar inwoners hun zaken digitaal kunnen regelen. Daarom is de nieuwe site zoveel mogelijk actiegericht.” De bezoeker kan in veel gevallen direct een product aanvragen, een afspraak maken, of direct naar de juiste informatie van andere overheden en instellingen.

Inbreng van inwoners en ondernemers

Bij de opzet van de nieuwe website heeft de gemeente inwoners en ondernemers betrokken. Zij hebben meegedacht over hoe de gemeente de website het beste kon inrichten en vormgeven. Deze inbreng heeft veel invloed op de website gehad.

Website staat nu en wordt steeds beter

Nu de website gelanceerd is, zal de site de komende tijd verder ontwikkeld worden. Thijsen: “We kunnen onder meer analyseren welke informatie het meest bekeken wordt. Ook kunnen bezoekers zélf op iedere pagina aangeven of ze hebben gevonden wat ze zoeken. Met die gegevens kunnen we onze website verder verbeteren.”