Leefbaarheidsfonds


Lokale (niet-commerciële) verenigingen, stichtingen en inwoners kunnen een beroep doen op het Leefbaarheidsfonds van de gemeente Tynaarlo. Het fonds is bedoeld om initiatieven te ondersteunen waarbij inwoners samen aan de slag gaan om de leefbaarheid in hun omgeving te verbeteren. De gemeente draagt maximaal € 5.000 bij aan de kosten van een project.

Terugblik 2018
Vorig jaar is er vanuit het leefbaarheidsfonds een bijdrage geleverd aan zes projecten in de gemeente:

Wereldwinkel Vries
De Wereldwinkel in Vries is opnieuw ingericht na de verhuizing begin dit jaar.

Stichting Eelder Jaarmarkt
Om een extra dimensie te geven aan ‘elkaar ontmoeten’ is tijdens de Eelder Jaarmarkt een speciaal ontmoetingsplein ingericht.

Dorp Zeegse
Zeegse was deze zomer druk met het project ‘Zeegse Verschrikkelijk Mooi’. Inwoners sierden hun tuinen op met eigengemaakte vogelverschrikkers. Tijdens de brinkdagen in juli was er een optocht van volgelverschrikkers, een vogelverschrikker-vossenjacht en een ‘mooiste vogelverschrikker-verkiezing’.


Eelde loopt voor
In juli liepen meer dan 200 wandelaars mee aan een wandelevenement voor het goede doel: Stichting Het Vergeten Kind. Betrokken bewoners uit Eelde-Paterswolde namen het initiatief en werkten samen aan de organisatie. Deelnemers hebben genoten van de routes van 10, 18 en 25 kilometer in de bosrijke omgeving van Eelde-Paterswolde en De Onlanden.

Historische vereniging Ol Eel
In Eelde zijn twee dialoog-avonden georganiseerd voor alle bewoners van Eelde en omstreken. Om kennis te maken met elkaar en met de geschiedenis. De thema’s waren Nieuwe Akkers en de moord op juf Mien.


Repair Cafe Lentis terrein
Voor het nieuw te starten Repair-Café op het Lentis terrein is gereedschap aangeschaft. Deskundigen werken op vrijwillige basis in de werkplaats en ondersteunen en assisteren bezoekers met het repareren van oude spullen. Niet alleen het hergebruik is belangrijk in het café maar ook het elkaar ontmoeten.

Plannen?
Ook in 2019 kan er weer een beroep worden gedaan op het Leefbaarheidsfonds. Klik hier voor meer informatie over de voorwaarden en het digitale aanvraagformulier.