Koninklijke Onderscheidingen gemeente Tynaarlo


Voor acht inwoners van de gemeente Tynaarlo is vrijdag 26 april 2019 een dag geworden om nooit te vergeten. Vanmorgen kregen zij van burgemeester Marcel Thijsen in de Dorpskerk in Vries een Koninklijke onderscheiding uitgereikt.

Op deze laatste werkdag voor Koningsdag worden in heel Nederland lintjes uitgereikt aan mensen die iets bijzonders hebben gedaan voor de samenleving.

Tijdens de ceremonie zette burgemeester Thijsen de te decoreren inwoners nog eens flink in het zonnetje. In het bijzijn van familie, vrienden en dierbaren zette de burgemeester treffend uiteen wat zij hebben betekent voor de samenleving. Om iedere speech steevast af te sluiten met de woorden: ‘Het heeft Zijne Majesteit behaagd u te benoemen tot…’, waarna de eervolle onderscheiding wordt opgespeld.

Ook werd vandaag nog een negende Koninklijke Onderscheiding toegekend. Dhr. J.G. Penninga werd benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. In verband met een verblijf in het buitenland kon hij niet bij de ceremonie aanwezig zijn.

Koninklijke Onderscheidingen 2019

Foto v.l.n.r: dhr. M.J.L. de Jongste (Officier in de Orde van Oranje Nassau), dhr. J.H. van der Woude (Lid in de Orde van Oranje Nassau), dhr. G. Vos (Lid in de Orde van Oranje Nassau), dhr. H.J. de Groot (Ridder in de Orde van Oranje Nassau), dhr. H. Munting (Ridder in de Orde van Oranje Nassau), Burgemeester Marcel Thijsen, dhr. J.F. Huizinga (Lid in de Orde van Oranje Nassau), Mevr. G. Lugtenborg-Hofman (Lid in de Orde van Oranje Nassau), dhr. P.F. Lugtenborg (Lid in de Orde van Oranje Nassau). Niet op de foto: dhr. J.G. Penninga (Ridder in de Orde van Oranje Nassau).