Kinderen nemen raadzaal over


De gemeenten Assen, Aa en Hunze, Noordenveld en Tynaarlo gaan samenwerken met ProDemos – Huis voor democratie en rechtstaat - om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk kinderen uit groep 7 en 8 van de basisscholen kunnen kennismaken met de gemeentepolitiek.

Democracity

Door het spelen van het spel Democracity ervaren kinderen hoe een gemeenteraad werkt. In dit spel bouwen zij zelf een stad en kiezen zij welke gebouwen en voorzieningen in de stad moeten komen. Het spel is een kennismaking met de gemeentepolitiek, waaraan door raadsleden van verschillende politieke partijen om de beurt wordt meegewerkt.

Samenwerkingsovereenkomst

Op donderdag 4 april hebben de burgemeesters van de gemeenten Assen, Aa en Hunze, Noordenveld en Tynaarlo een samenwerkingsovereenkomst ondertekend. ProDemos geeft deze vier gemeenten twee spellen in bruikleen. Als tegenprestatie zullen de gemeenteraden zoveel mogelijk kinderen in de raadzaal ontvangen.

Voor Tynaarlo geldt dat de gemeenteraad jaarlijks acht klassen via dit spel kennis wil laten maken met het werk van de gemeenteraad. Alle basisscholen uit de gemeente kunnen hieraan gaan deelnemen. Leerkrachten die dat willen of daar meer over willen weten kunnen zich melden bij griffie@tynaarlo.nl.

Leerlingen van Internationale Schakelklas (ISK) van het Nassau College met de burgemeesters en Matthijs van Tuijl van ProDemos in de raadzaal in Assen