Kinderen CBS De Holtenhoek ontbijten met locoburgemeester Vemer tijdens week van het Nationaal Schoolontbijt


Het is de Week van het Nationaal Schoolontbijt. Daarom brachten elf kinderen van groep acht van CBS De Holtenhoek uit Vries op woensdag 7 november een ontbijt naar de kantine van het gemeentehuis. Hier schoven ze samen met locoburgemeester Pepijn Vemer aan de ontbijttafel voor een gezonde start van de dag.

De kinderen vroegen Vemer het hemd van zijn lijf. Na het ontbijt volgde een rondleiding door het gemeentehuis. Het Burgemeestersontbijt maakt onderdeel uit van de week van het Nationaal Schoolontbijt, waarin een half miljoen kinderen in Nederland samen gezond ontbijten op zo’n 2.500 basisscholen.

Donatie aan stichting Kinderpostzegels

Aan het eind van het ontbijt betaalde wethouder Vemer symbolisch voor zijn ontbijt met een donatie aan de stichting Kinderpostzegels. Dat is dit jaar het goede doel dat verbonden is aan het Nationaal Schoolontbijt. Deze stichting maakt zich sterk voor kwetsbare kinderen.

Het Nationaal Schoolontbijt

Het Nationaal Schoolontbijt schenkt voor het zestiende jaar op rij een week lang aandacht aan het belang van een gezond ontbijt. Die aandacht is nodig, want veel kinderen ontbijten niet, niet altijd of ongezond. Het Nationaal scoolontbijt wordt gesteund door het Voedingscentrum, Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG), de Maag Lever Darmstichting en de Nederlandse Coeliakievereniging.