Inloopavond over Zendmast bij Hemsinge in Zuidlaren

KPN heeft een vergunning aangevraagd voor het plaatsen van een zendmast bij de Hemsinge in Zuidlaren.

Hierover houdt de gemeente samen met KPN een inloopavond in woonzorgcentrum Mozaïek op dinsdag 29 mei. Belangstellenden kunnen langskomen op een moment dat hun schikt tussen 19.00 en 20.30 uur.

Verbetering van de mobiele bereikbaarheid in Zuidlaren

In delen van Zuidlaren is de mobiele bereikbaarheid niet goed. Dat blijkt uit onderzoek naar mobiele dekking. Daarnaast krijgt de gemeente hierover ook regelmatig klachten over van inwoners. Er heeft zich zelfs een situatie voorgedaan waarin hulpdiensten in dit deel van het dorp niet mobiel gebeld konden worden. De gemeente vindt dat onaanvaardbaar. Het mobiele netwerk moet verbeterd worden. Dat betekent dat er een zendmast bij moet komen. Hierover is de gemeente in gesprek gegaan met de verschillende telecom-aanbieders. En met succes. Want KPN is bezig haar netwerk in onze gemeente te verbeteren en wil een zendmast gaan plaatsen.

Locatie van de zendmast

KPN wil de nieuwe zendmast graag plaatsen op het grasveld naast de Joodse begraafplaats vlakbij Hemsinge in Zuidlaren.

Overleg met inwoners over exacte locatie

De gemeente heeft een aantal reacties gehad op de vergunningaanvraag van KPN. Samen met KPN is besloten om nu eerst met inwoners in gesprek te gaan over de exacte locatie van de mast. Vervolgens beslist KPN of ze de huidige aanvraag voortzet, of met een alternatief plan komt.

Vervolg

Het college van burgemeester en wethouders neemt een besluit over de aanvraag van KPN. B&W weegt de reacties die tijdens de inloopavond binnenkomen en de zienswijzen van inwoners hierin mee.

Informatie

Meer informatie? Neem dan contact op met de gemeente via email: info@tynaarlo.nl, of telefonisch via 0592-266 662.