Hoogste punt school en gymzaal tynaarlo gevierd

Maandagochtend 3 september vierde het dorp Tynaarlo het bereiken van het hoogste punt van de in aanbouw zijnde nieuwe basisschool en gymzaal.

De leerlingen streden met houten blokken om de bouw van de hoogste toren, en directeur Leonie Magnin van de school en wethouder Hans de Graaf hielden speeches.

Het gaat niet om zo maar een nieuw schoolgebouw en zo maar een nieuwe gymzaal. Ze zijn namelijk energieneutraal en gasloos. Daardoor helpen ze mee de aantasting van ons klimaat en daarmee onze leefwereld terug te dringen, of in ieder geval te beperken. En daarmee zijn ze moderner en toekomstgerichter dan bijna alle scholen in ons land.

Wethouder Hans de Graaf vroeg aandacht voor de bouwers van de school en gymzaal. “Ze zijn al maanden hard voor jullie aan het werk. En veel dagen in de hitte. Een warm applaus is het wel het minste dat ze van ons verdienen!”

Komend voorjaar klaar

De gebouwen zijn komend voorjaar klaar. Dat is later dan oorspronkelijk gehoopt. Oorzaak: de zich voorspoedig ontwikkelende economie, waardoor iedereen wil bouwen. Daardoor hebben de bouwvakkers hun handen vol en is het moeilijker om snel aan het goede bouwmateriaal te komen.

Daarnaast werkte de grond onder de school niet mee. Die is om te bouwen moeilijker dan (op goede gronden) verwacht.

Op de voet volgen

Directeur Leonie Magnin is blij dat het hoogste punt is bereikt: "Dat mag gevierd worden! Omdat het nieuwe gebouw pal naast de huidige school komt kunnen we het bouwproces op de voet volgen. Leuk voor de leerlingen om zo hun toekomstige school te zien ontstaan."