Grote belangstelling voor eerste ontwerpsessie Vries Zuid


Wat is de mooiste plek van Vries? Wat is je favoriete dorpsommetje? En wat zou je daarvan terug willen zien in de nieuwe woonwijk die in Vries Zuid wordt gerealiseerd? Aan de hand van deze en andere vragen gingen zo’n 70 inwoners maandagavond 23 september in Café Onder de Linden met elkaar in gesprek over de dorpsuitbreiding.

Voor de kerst volgen nog 3 ontwerpsessies. In januari resulteert dat in een stedenbouwkundig plan. Wethouder Pepijn Vemer kijkt terug op een geslaagde avond: “De ontwikkeling van Vries Zuid leeft. De opkomst was groot en aan alle tafels vonden geanimeerde gesprekken plaats. Iedereen krijgt de ruimte om zijn ideeën, zorgen en wensen op tafel te leggen. Als schetsend gaan deelnemers met elkaar in gesprek over thema’s als duurzaamheid, de verkeersontsluiting en de aansluiting bij de rest van het dorp Vries. Ik ben ervan overtuigd dat het resulteert in een mooi plan. Een plan waarmee we Vries de nieuwe huizen geven, die het dorp wil en verdient.”

De presentatie van stedenbouwkundig bureau LAOS en de vragenlijsten van de avond zijn terug te vinden op de pagina Vries Zuid. De volgende ontwerpbijeenkomst is op donderdagavond 17 oktober. Meer informatie over locatie en programma volgt.