Gemeentelijke medaille van verdienste voor Ribca Hulst uit Zuidlaren

Afgelopen zondag ontving Ribca Hulst de gemeentelijke medaille van verdienste uit handen van burgemeester Marcel Thijsen.

Namens het college van B&W bedankte Thijsen haar voor het vrijwilligerswerk dat zij jarenlang heeft gedaan in het dorp Zuidlaren. Ze was de drijvende kracht achter een aantal welbekende activiteiten in Zuidlaren. Zo organiseerde ze bijvoorbeeld de tienkamp in het dorp en was ze betrokken bij de viering van Sint Maarten, de trekkertrek en het Berend Botje festival. Verder was ze vijfentwintig jaar lang betrokken bij organisatie van activiteiten tijdens de Zuidlaardermarkt.

Thijsen noemt de uitreiking van de medaille een klein lichtpuntje in deze barre tijden: “we kunnen niet zonder vrijwilligerswerk en we moeten dat zeker ook nu blijven waarderen.”

Mevrouw Hulst stopt dit jaar met haar café. De uitreiking afgelopen zondag was dan ook één van de laatste mogelijkheden, zo niet de laatste, om de medaille uit te reiken. De medaille werd in de buitenlucht uitgereikt in een select gezelschap.