Geen draaiorgel op de Zuidlaardermarkt

Deze week werd in diverse media gemeld dat er dit jaar geen draaiorgel op de Zuidlaardermarkt staat. Dat is één van de vele aanpassingen die we als gemeente en marktorganisatie hebben moeten doen vanwege de nog altijd geldende coronamaatregelen.

Het heeft weinig gescheeld of er was door de coronaregels dit jaar geen Zuidlaardermarkt geweest. Alleen door streng alles op alles te zetten om van de paardenmarkt, warenmarkt en de kermis zo corona-veilig mogelijke evenementen te maken, is het de organisatie toch gelukt ze, in aangepaste vorm, door te laten gaan.

De voorwaarde waarop de paardenmarkt, warenmarkt en de kermis door kunnen gaan, is dat het doorstroomlocaties zijn. Dat betekent aanpassingen die er op gericht zijn om belemmeringen voor de doorstroom (buiten het gebruikelijke gedrag bij marktkramen zoals de waar bekijken, wachten op je beurt en betalen) zoveel mogelijk weg te nemen. Daarom is het warenmarktterrein aanzienlijk verlengd; staan de kramen aan één kant van de weg; mogen er geen bankjes, stoelen of statafels bij marktkramen staan; zijn er geen standwerkers welkom; mag er geen livemuziek op de terrassen en in het verlengde daarvan helaas ook geen draaiorgel.

Met de eigenaar van het draaiorgel hebben wij als gemeente vorige week afspraken gemaakt om hem ter compensatie op een aantal andere momenten in te zetten.

In zijn algemeenheid is de Zuidlaardermarkt dit jaar nog een markt met aanpassingen, waarbij we op ieders begrip hopen. Want alleen samen kunnen we de stap terug naar normaal zetten. Wij vertrouwen er als marktorganisatie op dat we volgend jaar weer een markt als vanouds kunnen neerzetten en hopen u op 19 oktober te mogen verwelkomen in Zuidlaren.

Meer informatie over de markt vindt u op de website van de Zuidlaardermarkt

 

De marktorganisatie