Gaat u mee naar de Dag van de Lokale Democratie op vrijdag 16 november?


Bent u een inwoner van de gemeente Tynaarlo en heeft u een waardevol idee op het gebied van participatie?

Dan nodigen wij u van harte uit om samen met een medewerker van de gemeente deel te nemen aan de Dag van de Lokale Democratie op vrijdag 16 november in Amersfoort. Jullie nemen deel aan verschillende workshops en lezingen. Vervoer en lunch worden geregeld.

Waarom deze dag?

Gemeenten staan voor grote maatschappelijke opgaven. Denk aan de energietransitie, aardgasvrije wijken, de Omgevingswet en de decentralisatie in het sociaal domein. Bij veel van deze vraagstukken is de rol van inwoners cruciaal.

Gemeentelijke raadsprogramma’s staan dan ook vol met plannen voor een betere relatie tussen gemeente en inwoners. Er moet intensiever samengewerkt worden met inwoners, het bedrijfsleven en instellingen dan ooit tevoren.

Nieuwe rol

Deze samenwerking vraagt van gemeenten en inwoners een andere manier van denken en (samen)werken. Een geheel nieuw democratisch samenspel, met andere rollen en vaardigheden.

Dat geldt ook voor de gemeente Tynaarlo. Binnen onze gemeente is participatie dan ook een belangrijk item. Om die reden kijken wij er naar uit om samen deel te nemen aan de Dag van de Lokale Democratie.

Aanmelden

Lijkt het u wat om mee te gaan op 16 november? Meld u dan aan door uw idee op het gebied van participatie kort samen te vatten en dat, samen met uw contactgegevens, te mailen naar: info@tynaarlo.nl. Er kan één persoon mee, als er meerdere aanmeldingen zijn, wordt er geloot.

Reageren voor deelname kan tot uiterlijk woensdag 7 november. Kijk voor meer informatie over de dag zelf op: www.dagvandelokaledemocratie.nl