Functioneringsscan centrum Zuidlaren

Van 13 tot en met 28 januari wordt een functioneringsscan uitgevoerd in het centrum van Zuidlaren. Onder ondernemers is een enquête uitgezet om een beter beeld te krijgen van het functioneren van bedrijven in en rondom het centrum.

In het kader van de centrumontwikkeling wordt momenteel gewerkt aan plannen voor een toekomstbestendig winkelgebied. De plannen moeten zorgen voor een aantrekkelijk, compact en samenhangend gebied, waarin bezoekers op een goede manier gebruik kunnen maken van de aanwezige winkels en voorzieningen. Voor bedrijven is het van belang dat zij goed kunnen functioneren in het centrum en hun ambities kunnen realiseren. Het doel van de functioneringsscan is het beter in beeld brengen van wat daarvoor nodig is.

Wie zijn uitgenodigd?

Ongeveer honderd ondernemers hebben inmiddels een uitnodiging ontvangen om de enquête in te vullen. Het gaat met name om winkels en horecagelegenheden. Daarnaast zijn verschillende ondernemers in de publieksgerichte dienstverlening uitgenodigd. Dit zijn bedrijven waar je gemakkelijk naar binnen loopt (spontaan publiek) en die veel belang hebben bij passanten. Voorbeelden zijn kappers, nagelstudio’s en makelaars.