Energiecoaches gezocht in gemeente Tynaarlo

Steeds meer mensen gaan aan de slag met het verduurzamen van hun woning. De duurzaamste energie is immers de energie die je bespaart. De grote vraag is: hoe maak je je huis duurzaam en groen? Op dit moment zijn er negen energiecoaches inzetbaar in de gemeente Tynaarlo die daarbij kunnen helpen. De inzet van deze energiecoaches wordt gecoördineerd door Energie Coöperatie Drentse Aa.

Wat doet een energiecoach?

De Energiecoach is een inwoner van de gemeente Tynaarlo die woningeigenaren bijstaat in de eerste stappen bij het verduurzamen van hun woning. Een energiecoach brengt op aanvraag een bezoek aan mensen thuis, voert een verkennende energiescan uit en bespreekt vervolgens de mogelijkheden voor energiebesparing en eventueel -opwek. Na het bezoek kunnen inwoners zelf kiezen om een betrouwbaar bedrijf in te schakelen voor de uitvoering van de duurzaamheidsmaatregelen. Op die manier helpen de energiecoaches woningeigenaren met het stap voor stap verduurzamen van hun woning.

Energiecoach: Iets voor jou?

Voor deze vrijwilligersfunctie worden mensen gezocht die:

  • affiniteit hebben met energie(besparing) en duurzaamheid
  • helder kunnen communiceren
  • zich thuis voelen in een coöperatieve omgeving (waarin "samen" centraal staat)
  • zich willen ontwikkelen op het gebied van verduurzaming
  • tijd en positieve energie hebben

Voordat je aan de slag gaat als energiecoach, volg je een training. Daarna ben je direct inzetbaar als energiecoach via de energiecoöperatie. De voorwaarde is dat je minimaal twee dagdelen (of avond) per maand beschikbaar bent voor een huisbezoek. Je kunt zelf aangeven hoeveel dagen je wilt werken en wanneer je beschikbaar bent. Daarnaast worden er bijeenkomsten voor energiecoaches georganiseerd, waar je nieuwe kennis op kunt doen en kennis kunt delen.

Geïnteresseerd of wil je meer weten? Stuur dan een e-mail naar energiecoach@ecdrentseaa.nl of kijk op www.ecdrentseaa.nl.