Dinsdag 16 oktober Zuidlaardermarkt

De derde dinsdag van oktober staat voor de deur. Dat betekent: Zuidlaardermarkt!

De brinken en straten in Zuidlaren zijn die dag gevuld met paarden, handelaren, marktkooplui, kramen, kermisexploitanten en –attracties. Duizenden bezoekers uit binnen- en buitenland komen hier op af. Om 6.00 uur precies opent burgemeester Marcel Thijsen de markt, onder de klok op de grote brink. De Zuidlaardermarkt vindt dit jaar voor de 818e keer plaats.

Paardenmarkt

De paardenmarkt wordt gehouden op de brink gelegen tussen ’t Achterom en de Zuiderstraat. Op dit marktterrein is voldoende ruimte voor de paarden en het publiek. ’s Nachts wordt het terrein verlicht met groene lampen, omdat dat rustiger is voor de paarden dan wit licht. Sinds vorig jaar is de markttijd verkort met één uur, de handel moet om 15.00 uur worden gestaakt in plaats van 16.00 uur. Dat scheelt voor paarden (en handelaren) een uur op de markt staan.

Warenmarkt en landbouwshow

Vier kilometer warenmarkt in het centrum en een landbouwshow met spectaculaire landbouwmachines tussen de Marktstraat en de Brink maken de Zuidlaardermarkt compleet.

Feestweek

De Stichting Evenementen Zuidlaardermarkt heeft weer een mooi programma gemaakt. De feestweek gaat van start met de opening van de kermis, op vrijdag 12 oktober om 20.00 uur. Zaterdags is er de Zuidlaardermarktloop, waar honderden hardlopers hun beste beentje voorzetten. Muziek, vuurwerk en een kinderrommelmarkt staan ook op zaterdag op het programma. Op zondag zijn de winkels open en is er straattheater. Maandag bereidt Zuidlaren zich met veel muzikaal optreden voor op de Nacht van Zuidlaren. Woensdag sluit de feestweek af met de traditionele kindermiddag op de kermis. Het staat allemaal uitgebreid op www.evenementenzuidlaardermarkt.nl

Veel straten afgesloten

Tijdens de feestweek en de Zuidlaardermarkt zijn veel straten in Zuidlaren afgesloten. Hier vindt u het complete overzicht.

Geen afvalinzameling tijdens Zuidlaardermarkt

In Zuidlaren en Midlaren wordt restafval en plastic niet op 16 oktober opgehaald, maar op zaterdag 20 oktober.