College bezoekt Molen de Wachter


Het college van burgemeesters en wethouders van de gemeente Tynaarlo vindt een goede relatie met ondernemers belangrijk. Om die reden gaat het college regelmatig op bedrijfsbezoek. Dinsdag 2 oktober waren zij te gast bij Molen De Wachter in Zuidlaren.

Molen De Wachter is een museummolen uit 1851 en een belangrijke toeristische trekpleister in de gemeente Tynaarlo. De windmolen is gebouwd voor het malen van granen en specerijen, maar wordt ook gebruikt om olie uit lijnzaad te slaan. Tijdens het bedrijfsbezoek kreeg het college een uitgebreide rondleiding door de molen en het stoom- en ambachtenmuseum. Aansluitend stond een informeel gesprek op het programma waarin college en medewerkers van De Wachter elkaar informeerden over plannen en wensen voor de nabije toekomst.

Wethouder Pepijn Vemer (bedrijvencontacten) was onder de indruk. “De Wachter is een prachtig monument. Het museum wordt gerund met behulp van maar liefst 200 vrijwilligers. Dat is bewonderenswaardig. Tijdens ons bezoek hebben we met elkaar verkend wat we samen kunnen doen om de positie van De Wachter als toeristische trekpleister en vrijwilligersorganisatie in onze gemeente te behouden en te versterken.”