Donderdag 8 december sluit het gemeentehuis om 17.00 uur

Er is dan geen avondopenstelling.

B&W vragen hulp bij verdelen 70.000 euro

B&W van Tynaarlo vragen inwoners om ideeën voor de verdeling van bijna 70.000 euro. Het gaat om het geld dat de gemeente van de rijksoverheid krijgt om organisaties en ondernemers financieel te ondersteunen bij de uitvoering van de controles op het coronatoegangsbewijs. 

De verdeling van het geld stelt het college van B&W voor een bijna onmogelijke puzzel. Want hoe moeten ze dat geld op een eerlijke manier verdelen, die ook nog eens goed uit te leggen is? Het college weet het op dit moment nog niet.

Want geef je iedereen evenveel, dan krijgt de boekenclub met 10 leden hetzelfde bedrag als een voetbalvereniging die elk weekend 1.000 bezoekers ontvangt. Is dat eerlijk?

Maar ook maatwerk levert problemen op. Zo is de kans wel erg groot dat de wensen van de ondernemers en de verenigingen geen 70.000 euro kosten, maar een veelvoud daarvan. 

Ook kun je je afvragen hoe eerlijk het is dat diegenen die zich met veel inzet kunnen redden, minder geld krijgen dan zij die de controles lastig kunnen bemensen. 

Dan moet de gemeente ook nog rekening houden met een zekere balans tussen de ondersteuning voor ondernemers die hun brood moeten verdienen met hun activiteiten, en verenigingen die zich richten op inspanning en ontspanning.

B&W nemen twee weken de tijd om tot een oplossing te komen. Heeft u de gouden tip om tot een goede verdeling te komen? Houd hem dan ook niet voor u, maar mail ons via bestuur@tynaarlo.nl.