Alle informatie over de nieuwe afvalinzameling op een rij

Vanaf 1 januari is de afvalinzameling veranderd. Zo is er een pmd-container bijgekomen en zijn de ophaaldagen gewijzigd.

Alle informatie over de nieuwe situatie vindt u op deze pagina.

Hieronder vindt u een overzicht van recente, veel gestelde vragen.

Mijn grijze, gft-container of pmd-container is niet geleegd. Wat nu?

Dit kunt u melden via deze link.

Op MijnAfvalwijzer kunt u vinden op welke dag bij u de container geleegd wordt.

Ik heb nog geen pmd-container ontvangen

Is de pmd-container nog niet bij u geleverd en u hebt dit gemeld aan de gemeente? Dan wordt deze container op 24 of 25 januari bezorgd.

Ik wil geen pmd-container. Hoe kan ik dan mijn pmd-afval weggooien?

Pmd-afval kunt u ook brengen naar de gemeentewerf, Zuidlaarderweg 33 in Tynaarlo. Hieraan zijn geen kosten verbonden.

Kan ik nog plastic pmd-zakken bestellen?

Nee, dit is niet meer mogelijk. Wel kunt u bij de supermarkt doorzichtige 240 liter containerzakken kopen. Deze mag u gebruiken in de pmd-container.

Wat mag er wel of niet in de pmd-container weggegooid?

Op uw pmd-container is een sticker geplakt waar op staat wat er wel en niet in mag. Op de website doemeemetpmd.nl vindt u nog meer informatie.

Komt er ook een container voor oud papier?

Nee, er komt geen container voor oud papier. Oud papier wordt in de meeste dorpen ingezameld door verenigingen of scholen. Wij hebben geen overzicht wanneer zij inzamelen. U kunt oud papier ook inleveren op de gemeentewerf in Tynaarlo.

Op welk tijdstip wordt mijn container geleegd?

Zet uw container vóór 7.30 uur aan de straat. Uw container kan tussen 7.30 uur en 18.00 uur geleegd worden. In uitzonderlijke situaties, bijvoorbeeld bij een kapotte afvalwagen of zeer slecht weer, kan het tot 22.00 uur duren voordat de container wordt geleegd.

Kan ik mijn containers ook omwisselen voor een ander formaat?

Uw grijze of groene container kunt u omwisselen voor een ander formaat. Ook kunt u, bij diefstal of vernieling, een nieuwe aanvragen. PMD-containers kunt u niet voor een ander formaat inwisselen. Klik voor meer informatie hier.

LET OP: wilt u uw container omwisselen? Door de grote vraag duurt het op het moment langer dan u van ons gewend bent totdat uw verzoek in behandeling wordt genomen. Wij doen ons best u zo snel mogelijk te helpen.