Afvalinzameling 2019


Met ingang van 1 januari is SUEZ de nieuwe afvalinzamelaar in de gemeente Tynaarlo.

Hierdoor wijzigen voor veel inwoners de inzameldagen. Kijk voor de persoonlijke afvalkalender op www.mijnafvalwijzer.nl of op de Afvalwijzer App.

Containers goed aan de straat zetten

De vuilniswagens waarmee vanaf 2019 het afval wordt opgehaald, hebben grijparmen waarmee ze de containers optillen en legen. Het is daarom belangrijk dat de containers op de goede manier aan de weg staan: met de wielen van de straat af.
Het kan zijn dat de container, nadat de nieuwe inzamelaar voor het eerst geweest is, op een andere plek staat. Bijvoorbeeld aan de andere kant van de weg. Dát is de plek waarop de container in het vervolg moet worden neergezet.

Nieuwe container voor plastic, blik en drankkartons

In 2019 verdwijnen de plastic zakken voor de inzameling van plastic, blik en drankenkartons.
Vóór 16 december 2018 wordt een nieuwe container bezorgd: een PMD container. Deze kan vanaf 1 januari 2019 aan de straat aangeboden worden. Kijk voor een overzicht van de inzameldagen op www.mijnafvalwijzer.nl  of op de Afvalwijzer App. Op het oranje deksel van deze nieuwe container staat wat er precies in mag.  Het legen van de PMD container (plastic, blik en drankenkartons) is gratis. Hiervoor worden geen kosten in rekening gebracht.

Tarieven inzameling en heffing

Voor een overzicht van de tarieven kijk op https://www.tynaarlo.nl/afval-milieu-en-duurzaamheid
Ook staat op deze pagina uitgebreide informatie over de afvalinzameling 2019 en een overzicht van de meest gestelde vragen.