Afstudeeronderzoek naar veiligheid en ondermijning in Tynaarlo

Wij als gemeente willen graag weten hoe onze inwoners de veiligheid ervaren. Daarom doet een masterstudent van de Rijksuniversiteit Groningen voor zijn afstudeerscriptie een onafhankelijk onderzoek naar veiligheidsbeleving en ondermijnende criminaliteit.

De vragenlijst gaat over de leefbaarheid in uw buurt, het contact met uw buren, politie, veiligheidsbeleving en (ondermijnende) criminaliteit. Het invullen van de vragenlijst is anoniem, ingevulde gegevens worden niet verspreid en vertrouwelijk behandeld. De vragenlijst invullen duurt ongeveer 5 tot 10 minuten.

Ondermijnende criminaliteit

Ondermijning betekent grofweg dat bovenwereld en onderwereld met elkaar verworven raken. Bij ondermijning gaat het vooral om criminele activiteiten die niet altijd direct zichtbaar, en daarom lastig te bestrijden zijn. Veelal wordt bij dit soort activiteiten gebruik gemaakt van diensten van de bovenwereld. Deze activiteiten worden ook wel ondermijnende criminaliteit genoemd. We kunnen met zijn allen (direct of indirect) behoorlijk last hebben van ondermijnende activiteiten. Daarom is het zo belangrijk dat u meedoet aan de enquête, zodat we hier meer zicht op krijgen.

Direct meedoen

U kunt het onderzoek invullen via de website van de Rijksuniversiteit Groningen. Indien u de vragenlijst op papier wilt invullen, neem dan contact op met de gemeente via 0592-266662 of mail uw adresgegevens naar j.schumer@student.rug.nl