Aandacht voor sporthal Groote Veen in tijdschrift Bouwen aan het Noorden

De dubbele sporthal Groote Veen in Eelde is opgeleverd. Op dit moment wordt de nieuwe hal ingericht en dan kan het sportcomplex in gebruik worden genomen. Reden voor het tijdschrift Bouwen aan het Noorden om hier aandacht aan te besteden.

Het sportcomplex telt twee sporthallen, tribunes, een sportkantine en bijbehorende ruimtes zoals kleedkamers, een EHBO-ruimte en een scheidsrechter- en docentenkamer. De sporthallen zijn ter vervanging van de sporthal de Marsch aan de Hooiweg in Paterswolde. Sporthal Groote Veen is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met de Sportfederatie Eelde-Paterswolde-Eelderwolde (EPE) en het VN-panel.

Build and Design
Sporthal Groote Veen is gebouwd door Bouwgroep Dijkstra Draisma, in opdracht van de gemeente Tynaarlo. Daarbij is het zogeheten Build and Design methode gebruikt, waarbij één partij verantwoordelijk is voor zowel het ontwerp als de bouw van het project. In het artikel wordt door alle betrokkenen teruggeblikt op de totstandkoming van de hal. Het artikel is hieronder te downloaden.