29 november: Sint Pannekoek voor iedereen!


Donderdag 29 november is het weer zover: dan vieren we in Zuidlaren Sint Pannekoek!

Deze feestdag, die op grote en kleine schaal in heel Nederland wordt gevierd, staat in het teken van verbondenheid met de mensen om je heen.

Iedereen is welkom om tussen 16.00 uur en 19.00 uur gezellig een pannenkoek mee te eten in De Ontmoetingskerk op het Lentisterrein. Samen met de buurtjes, kinderen, (adoptie)opa's, oma's, vrienden en vriendelijke vreemdelingen. De entree is gratis.

Programma

Naast Pannenkoeken eten, een Pannekoeken-Pubquiz en een Pannenkoekenkleurwedstrijd is er ook een mooie minimarkt, met allerlei lokale producten en snuisterijen. Breng ook een bezoekje aan de Lijstenmakerij, de kringloopwinkel het Goudhaantje en het Hertenkampje op het Lentisterrein.

Goed doel: Scouting Zuidlaren

De pannenkoeken zijn gratis. Wel staat er een collectebus in de kerk, want elk jaar steunt Sint Pannekoek Zuidlaren een lokaal goed doel. De donatie gaat dit jaar naar Scouting Zuidlaren.

Heb je even wat minder te besteden, voel je dan nog steeds welkom om mee te eten. Geef wat je wilt en kunt missen, of geef bijvoorbeeld eens een complimentje aan de kok, of aan die ene fantastische buurvrouw, als jouw lokale held. Complimentjes zijn gratis, maar onbetaalbaar!

Voor de liefste vader, juf of oma…

Heb je de speciale Sint Pannekoek-kaarten al gezien? Als je op de achterkant een lief compliment invult en deze tijdens Sint Pannekoek inlevert in de complimentenbus (in de kerk), wordt er binnenkort misschien wel een taart bezorgd bij degene die van jou een compliment krijgt. Gewoon, omdat diegene dat verdient. Dat gun jij je liefste vader/buurvrouw/opa/juf/neef/tante toch ook?

Bak je ook mee?

Het Sociaal Team is nog op zoek naar vrijwilligers die het leuk vinden om op donderdagochtend 29 november stapels pannenkoeken te bakken. Ook zoeken ze nog gastvrouwen en – heren en mensen die de pannenkoeken serveren. Lijkt jou dat wat? Meld je dan aan via sociaalteamzuidlaren@tynaarlo.nl of bel naar 0592- 266 737.

Wie het feest mee wil vieren kan met de fiets, auto, of bus naar de Ontmoetingskerk komen. Vervoer nodig? Neem contact op met Sociaal Team Zuidlaren via sociaalteamzuidlaren@tynaarlo.nl of bel 0592-266737. Zij denken graag mee.